خودرو SAMSUNG XM3

حرکتی هوشمند، استایلی بی‌نظیر!

رنگبندی خودرو

برای شخصی سازی وسیله نقلیه خود، رنگ های بیرونی را مشاهده کنید.

slide-8fb912c

صفحه نمایش لمسی

صفحه 8 تا 10.25 اینچی مرکزی با رابط کاربری ساده و پشتیبانی از Apple CarPlay و Android Auto، دسترسی به نقشه‌ها، موسیقی و برنامه‌های مورد علاقه را فراهم می‌کند.

توضیحات

بررسی مشخصات فنی سامسونگ XM3 مدل ۲۰۲۳

سامسونگ MX3 از سال ۲۰۱۹ بر پلتفرم B0+ با قابلیت سیستم انتقال نیروی دو دیفرانسیل روانه بازار روسیه شد، اما این خودرو در سال ۲۰۲۰ بر پلتفرم پیشرفته‌تر CMF-B HS با برخی تفاوت‌های ساختاری و فنی فقط در ساختار متحرک جلو، از جوینت ونچر رنو-سامسونگ موتور در بازار کره جنوبی نیز عرضه شد. مدل XM3 همچنین با نام رنو سامسونگ آرکانا و رنو مگان کانکوئست نیز شناخته می‌شود.

در نتیجه نسخه موردنظر برای مونتاژ در بازار ایران، نمونه منحصر به بازار کره جنوبی است. بنا بر این رنو سامسونگ XM3 تنها با یکی از دو سیستم انتقال نیروی عرضه‌شده در کره جنوبی قابل خرید است که یکی از آن‌ها پیشرانه ۱.۳ لیتر توربو با گیربکس دو کلاچ ۷ سرعت و دیگری ۱.۶ لیتر تنفس طبیعی با گیربکس اتوماتیک ضریب متغیر ۷ سرعت (CVT7) شرکت ژاپنی جتکو (Jatco) است.

شرکت سروش دیزل هنوز کاتالوگ رسمی برای XM3 عرضه نکرده است. این مهم نشان می‌دهد که موضوع تولید داخل شدن آرکانا یا همان XM3 فعلا در مراحل اولیه است. اما بر اساس ستاپ فنی و ساختار بازار ایران، سیستم انتقال نیروd ثانویه گزینه مناسب‌تری برای بازار کشور است.

طراحی ظاهری

نمای خارجی سامسونگ XM3 پیرو زبان طراحی نسبتا جدید رنو است که از سال ۲۰۱۶ در طیف جدید محصولات این برند و در خانواده رنو تلیسمان و رنو کولیوس (کولئوس) نسل دوم به بازار جهان و البته ایران معرفی شد. اما اگر کمی دقیق‌تر نگاه کنیم، نمای جلو این خودرو مستقیما از ظاهر رنو کپچر نسل دوم و رنو کلیو نسل پنجم (Clio V) قرض گرفته شده، در حالی که در نمای عقب شاهد طراحی مشابه چراغ‌ها به تلیسمان هستیم، با این تفاوت که در سامسونگ XM3 / رنو آرکانا، این چراغ‌ها به یکدیگر متصل هستند. این اتصال در کنار گرافیک متفاوت چراغ‌ها باعث شده است که نمای عقب این خودرو به هیوندای گرنجور نسل ششم (۲۰۱۶-۲۰۲۲) شباهت بیشتری پیدا کند. در حالی که اگر عدم اتصال میان چراغ‌ها همانند سایر مدل‌های رنو حفظ می‌شد، این خودرو ظاهر منحصربه‌فردتری پیدا می‌کرد.

نکته مهم بعدی ۲۵ میلیمتر طول بیشتر سامسونگ XM3 در مقایسه با رنو آرکانا تولیدی ویژه بازار روسیه است. این افزایش طول به دلیل تفاوت‌های بارز میان پلتفرم B0+ آرکانا و CMF-B سامسونگ XM3 است که ضمن ثابت نگه داشتن فاصله طول محورها، موجب کشیدگی اندک خودرو در نسخه بازار کره جنوبی شده است.

اما این تمام داستان نیست. آنچه XM3 جذاب می‌کند، ساختار طراحی نمای خارجی کوپه مانند آن است که باعث می‌شود این خودرو در کلاس شاسی بلندهای کوپه بگنجد. ساختاری که اولین بار در سال ۲۰۰۶ از سوی بی ام و X6 به جهان معرفی و از سوی مرسدس بنز GLE کوپه تقلید شد و سپس به سرعت به صنعت خودروسازی چین راه یافت. این سبک طراحی با محدود شدن فضای محفظه بار و فضای سر سرنشینان ردیف دوم همراه می‌شود اما در عوض ظاهری منحصربه‌فرد و اسپرت برای خودروهای این کلاس به همراه می‌آورد که معمولا به دل مشتریان جوان و اسپرت‌پسند می‌نشیند. به هر صورت با داشتن تنها ۵۱۳ لیتر فضای بار (در حد یک سدان معمولی نظیر دنا یا تندر ۹۰) نباید از آن انتظار سواری راحت در سفرهای طولانی داشت.

طراحی داخلی

طراحی نمای داخلی سامسونگ XM3 بیشتر از نمای خارجی به بیننده حس ارزان و اقتصادی بودن این خودرو اروپایی را آشکار می‌کند. رنو یک خودروساز تولید انبوه کلاس اقتصادی اروپایی است و ازاین‌رو محصولات این خودروساز بدون در نظر گرفتن بازه قیمتی عرضه‌شده در بازار ایران، همچنان یک خودرو اقتصادی و تقریبا هم‌رده با تویوتا ژاپن است. به همین دلیل نباید از آن انتظار استفاده از متریال خاص و تریم تزئیناتی عجیب و غریب داشت.

با این وجود طراحان رنو ثابت کرده‌اند که از دیدگاه رعایت تناسبات هندسی و هماهنگی اجزا و ادوات فضای داخلی از تجربه کافی برخوردار هستند. المان‌های مهم طراحی نمای داخلی سامسونگ XM3 استفاده از کنسول میانی و داشبرد با طراحی راننده‌محور، استفاده از نمایشگر لمسی برآمده از میانه داشبرد و مجموعه کلاستر دیجیتال پشت فرمان است.

البته لازم به ذکر است که بر اساس تریم و بازه قیمت سفارشی، نمایشگر میانی ممکن است به کوچک‌ترین ابعاد ممکن یا حتی نسخه فاقد نمایشگر تنزل پیدا کرده یا کلاستر دیجیتال پشت فرمان با نمونه آنالوگ به همراه نمایشگر LCD برای کامپیوتر سفری تغییر پیدا کند.

آپشن ها و امکانات

از آنجایی که سروش دیزل هنوز مشخصات دقیق و ویژگی‌های ایمنی و رفاهی این خودرو را منتشر نکرده است، نمی‌توان دقیقا گفت که رنو سامسونگ XM3 با چه قابلیت‌هایی در بازار کشور مونتاژ و عرضه خواهد شد.

اما با توجه به استانداردهای بین‌المللی روز و اجباری صنعت خودرو جهان، باید انتظار وجود برخی ویژگی‌های استاندارد نظیر سیستم روشنایی اتوماتیک، برف پا‌ک‌کن اتوماتیک، سیستم روشنایی در روز (DRL) سیستم نظارت بر فشار باد تایرها (TPMS)، سیستم کنترل پایداری و ضد هرزگردی، دوربین دنده عقب، کروز کنترل و احتمالا اتوهلد را داشت.

مزایا و معایب

  •  اعتبار برند
  • طراحی روز رنو
  • ساختار کراس‌اوور کوپه
  • مصرف سوخت کم
  • پیشرانه بسیار ضعیف
  • سطح امکانات رفاهی محدود
  • قیمت نهایی قابل توجه
  • ابعاد کوچک ردیف دوم و محفظه بار